Hernia de Disc: Tratament Fără Operație cu Cristian Drosu la PhysioBoost

Cristian Drosu

Hernia de disc este o afecțiune a coloanei vertebrale în care nucleul pulpos al unui disc intervertebral se deplasează și apasă pe nervii spinali. Aceasta poate provoca durere intensă și disconfort, afectând calitatea vieții. La PhysioBoost, condus de Cristian Drosu, pacienții beneficiază de tratamente moderne și eficiente, non-invazive, pentru ameliorarea simptomelor herniei de disc.

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc apare atunci când nucleul gelatinos al unui disc intervertebral iese printr-o fisură a inelului fibros exterior. Acest lucru poate comprima nervii spinali, cauzând durere, amorțeală și slăbiciune în brațe sau picioare. Hernia de disc este frecvent întâlnită în regiunea lombară și cervicală a coloanei vertebrale.

Cauzele herniei de disc

Factorii care contribuie la dezvoltarea herniei de disc includ:

 • Îmbătrânirea: Discurile intervertebrale își pierd flexibilitatea și devin mai predispuse la rupturi.
 • Suprasolicitarea: Ridicarea greutăților incorect sau activități care pun presiune pe coloana vertebrală.
 • Traumatismele: Accidentările pot provoca hernierea discurilor.
 • Predispoziția genetică: Unele persoane pot avea o predispoziție genetică pentru hernia de disc.

Simptomele herniei de disc

Simptomele pot varia în funcție de localizarea și severitatea herniei. Cele mai comune simptome includ:

 • Durere intensă: În zona lombară, durerea poate radia în picioare (sciatică), iar în zona cervicală, durerea poate radia în brațe.
 • Amorțeală și furnicături: În zonele inervate de nervii afectați.
 • Slăbiciune musculară: Pierderea forței în brațe sau picioare.

Diagnosticul herniei de disc

Diagnosticul se face printr-un examen fizic și teste imagistice, cum ar fi radiografii, RMN sau CT. Aceste teste ajută la identificarea localizării și severității herniei de disc.

Tratamentul herniei de disc fără operație

La PhysioBoost, Cristian Drosu oferă tratamente non-invazive pentru hernia de disc, care includ:

Fizioterapie și kinetoterapie

Fizioterapia și kinetoterapia sunt esențiale în tratamentul herniei de disc. Aceste terapii includ exerciții de întindere și întărire pentru a ameliora durerea și a îmbunătăți funcționalitatea coloanei vertebrale. Programele de exerciții sunt personalizate pentru fiecare pacient, în funcție de nevoile și stadiul afecțiunii.

Terapia Tecar

Terapia Tecar este o tehnică inovatoare care utilizează energia radiofrecvenței pentru a stimula regenerarea țesuturilor și a reduce inflamația. Aceasta este eficientă în ameliorarea durerii și accelerarea recuperării.

Terapia manuală și chiropractică

Terapia manuală și chiropractica includ tehnici de manipulare a coloanei vertebrale pentru a reduce presiunea asupra discului herniat și a îmbunătăți alinierea vertebrelor. Aceste tehnici ajută la restabilirea funcției normale a coloanei vertebrale și la ameliorarea durerii.

Acupunctura și elongațiile

Acupunctura poate ajuta la ameliorarea durerii prin stimularea punctelor de presiune și îmbunătățirea circulației sângelui. Elongațiile (tracțiunea vertebrală) sunt utilizate pentru a întinde coloana vertebrală și a reduce presiunea asupra discurilor intervertebrale.

Beneficiile tratamentelor non-invazive

Tratamentele non-invazive oferite de Cristian Drosu la PhysioBoost au numeroase beneficii:

 • Reducerea durerii: Fizioterapia, terapia Tecar și terapiile manuale ajută la ameliorarea durerii și inflamației.
 • Îmbunătățirea mobilității: Exercițiile personalizate îmbunătățesc flexibilitatea și mobilitatea coloanei vertebrale.
 • Prevenirea recidivelor: Programele de reabilitare ajută la întărirea musculaturii și prevenirea recurenței herniei de disc.
 • Evitați chirurgia: Majoritatea pacienților pot obține ameliorarea simptomelor fără a recurge la intervenții chirurgicale.

Hernia de disc poate provoca durere și disconfort semnificativ, dar tratamentele non-invazive oferite de Cristian Drosu la PhysioBoost pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la restabilirea funcționalității coloanei vertebrale. Prin utilizarea unor tehnici moderne și personalizate, pacienții pot obține o recuperare eficientă și pot evita necesitatea intervențiilor chirurgicale. Pentru mai multe informații și pentru a programa o consultație, vizitează site-ul PhysioBoost.

Articol realizat de www.ekonews.ro

Articole Recente